Gyakran ismételt kérdések

Kérdése van? (+36) 20 290 1229

Gyakran ismételt kérdések

Valóban igaz, hogy nem kell levetkőznöm és sem szondát sem hasonlót nem kell fel- illetve behelyezni? Kell bármit is tennem a kezeléshez, illetve el tudok valamit rontani?

A jelek mágneses hullámok használatával érik el az izomzatot – egyéb közvetítő elemek nélkül. A mágneses hullámok ellenállás nélkül bejutnak a testbe. Így lehetséges, hogy a páciensek felöltözve, illetve átöltözés nélkül végezhetik a tréninget. A páciens kényelmesen ül az állítható székben ellazult helyzetben és a technika dolgozik érte. A medencefenék izomzata ritmikusan összehúzódik és újra ellazul, anélkül hogy ezért vagy ez ellen a páciens bármit tehetne. A kezelés annyira egyszerű, hogy a beteg semmit sem ronthat el. A kezelés alatt a páciens akár olvashat vagy telefonálhat is.

Milyen előnyöket kínál számomra a PelviPowerrel végzett gátizomtorna a hagyományossal szemben?

A legfontosabb előnyök egyrészt, hogy a PelviPowerrel végzett edzés nem igényel semmiféle erőfeszítést és másrészt, hogy a hatása erősebb, mint amit a klasszikus medence- és gátizom-tréninggel ill. saját magunk erejéből elérhetünk. A tréning sikeressége a legtöbb esetben jelentősen hamarabb megmutatkozik. Ezenkívül erősödik a testközpont teljes izomrendszere, ami jelentősen javíthatja az intra- és intermuscularis koordinációt ezen a testterületen.

Mennyi időt vesz igénybe, amíg érezhető lesz izomzatomban a javulás? Hány alkalom szükséges ahhoz, hogy a javulás álljon be?

A PelviPower tréning a legtöbb felhasználónál relatív gyors eredményt hoz. A javulás szintje mindenkinél más és más, de a legtöbben kb. az 5. alkalom után éreznek javulást, van aki kicsivel korábban vagy később. Túlnyomórészt az jellemző, hogy az első tréningeket követően nagyon gyors javulás áll be. A következő tréningek folyamatosan felépítik és megerősítik az izomzatot.

Vannak egészségügyi korlátozások? Mikor nem alkalmazható a PelviPower tréning?

A PelviPower tréning nem alkalmazható terhesség epilepszia és súlyos szívritmuszavar esetén, elektronikus vagy fémjellegű implantátum megléte esetén a térd és nyak között. Műtét vagy sugárkezelés után 4 héttel lehet elkezdeni a tréninget. Menstruáció alatt nagyobb érzékenység is előfordulhat. Egyéb esetekben ajánlott az orvosi konzultáció.

Mi történik, ha a javasolt kezelésszám nem elegendő? Mi történik, ha nem következik be a várt siker?

Kevés olyan beteg van, aki nem reagál a PelviPower tréningekre. Kivételesen ritka esetben egy 20 alkalmas tréningsorozat nem remélt eredményhez vezetett. A gyakorlati tapasztalatokból ismert, hogy azoknál a hölgyeknél, akik húgycső- és záróizomemelő műtéten vagy ún Wertheim-műtéten mentek keresztül, jelentősen csökken a siker esélye.
Az érintett izmok idegi sérülése esetén a tréningmódszer sajnos nem célravezető, nem tanácsos, mert csekély sikerrel vagy teljes sikertelenséggel járhat. Minden páciensnél a kezelés során a köztes eredményeket az orvossal együtt értékelik. Ha nem megfelelő a tréning sikeressége, akkor javasolt a beállítások módosítása. Ilyen esetben az orvossal egyeztetve beállítási optimalizálásra és kísérő megfigyelési fázisra kerül sor.

Meddig tart a PelviPower tréning hatása? Vissza kell jönnöm, ha sikeresen befejeztem az edzést?

Ezt a kérdést differenciáltan kell megválaszolni. A PelviPower tréning hatása egyrészt attól függ, milyen "elbocsátási állapotban" van a páciens, másrészt attól, hogy képes-e önálló gátizomtornára, illetve fizikai aktivitásra. Amennyiben erre a páciens képes a tréninget követően, akkor a hatás tartóssága jelentősen megnő. A cél ennek elérése lenne, hiszen akkor a PelviPower tréninget egészen idős korig nem kell újra megismételni. Ha az aktív önálló gátizomtorna és a testmozgás lehetősége nem adott megbízhatóan, a tapasztalatok azt mutatják, hogy a tréninget az elkövetkező 6 – 12 hónapban legalább átmenetileg vagy akár hetente csak egy alkalommal folytatni kell.

Hasznáható a PelviPower tréninget a prostatectomia utáni rehabilitációnál is?

Igen, prostatectomiát követő rehabilitációs program részeként többek között a fellépő poszt-operatív vizeletinkontinencia a PelviPower tréninggel kezelhető. Nagyon fontos az időtényező. A siker esélye jelentősen megnő, ha a beteg a műtét után hamarosan reagál. A megnagyobbodott prosztata kezelése a PelviPower-rel egy fellépő irritációs túlérzékenység miatt nem lehetséges.Van életkori korlátozás? Érdemes idősebb korban a PelviPower tréninget alkalmazni?

Életkori korlátozás nincs. Éppen ellenkezőleg, a kezelési módszert sok idősotthonban használják, mert az akaratlan vizeletvesztés gyakorisága itt rendkívül magas. Nem ritka az akár 85 éves páciens sem, aki sikerrel használja a PelviPower tréninget.

Inkontinencia

Inkontinencia gátolja Önt mindennapi tevékenységeiben?
Akkor PelviPower magnetoterápia kezelés a legmodernebb technológiával. Legyen az vizelettartási probléma, vagy a meggyengült medencefenék izomzat következtében kialakult hátfájás, akkor a Pelvipower magnetoterápia és a biofeedback edzés együttes terápiája segíthet
A vizelettartás problémája kezelhető!
Ne habozzon, kérje próbatréningünket!
Biofeedback és magnetoterápiás edzés most 8.000 Ft helyett akciósan csak 1.000 Ft

Inkontinencia-Biofeedback PelviPower tréning árak Kezelési lehetőségek Szülés utáni torna Hólyaggyengeség, gyakori vizelési inger - inkontinencia kezelés Gátizomtorna Magnetoterápia Mágnesszékes kezelés Kezelés, gyógyítás Sürgősségi inkontinencia Szülés után Próbatréning Vizelettartás Prosztataműtét után Inkontinencia kezelés Stresszinkontinencia, túlfolyásos inontinencia Prostata betegség Gátizom Inkontinencia-mágnesterápia Vizeletcsepegés
Egészségpénztári kártyát elfogadunk