Gyakran ismételt kérdések

Kérdése van? (+36) 20 290 1229

Gyakran ismételt kérdések

Valóban igaz, hogy nem kell levetkőznöm és sem szondát sem hasonlót nem kell fel- illetve behelyezni? Kell bármit is tennem a kezeléshez, illetve el tudok valamit rontani?

A jelek mágneses hullámok használatával érik el az izomzatot – egyéb közvetítő elemek nélkül. A mágneses hullámok ellenállás nélkül bejutnak a testbe. Így lehetséges, hogy a páciensek felöltözve, illetve átöltözés nélkül végezhetik a tréninget. A páciens kényelmesen ül az állítható székben ellazult helyzetben és a technika dolgozik érte. A medencefenék izomzata ritmikusan összehúzódik és újra ellazul, anélkül hogy ezért vagy ez ellen a páciens bármit tehetne. A kezelés annyira egyszerű, hogy a beteg semmit sem ronthat el. A kezelés alatt a páciens akár olvashat vagy telefonálhat is.

Milyen előnyöket kínál számomra a PelviPowerrel végzett gátizomtorna a hagyományossal szemben?

A legfontosabb előnyök egyrészt, hogy a PelviPowerrel végzett edzés nem igényel semmiféle erőfeszítést és másrészt, hogy a hatása erősebb, mint amit a klasszikus medence- és gátizom-tréninggel ill. saját magunk erejéből elérhetünk. A tréning sikeressége a legtöbb esetben jelentősen hamarabb megmutatkozik. Ezenkívül erősödik a testközpont teljes izomrendszere, ami jelentősen javíthatja az intra- és intermuscularis koordinációt ezen a testterületen.

Mennyi időt vesz igénybe, amíg érezhető lesz izomzatomban a javulás? Hány alkalom szükséges ahhoz, hogy a javulás álljon be?

A PelviPower tréning a legtöbb felhasználónál relatív gyors eredményt hoz. A javulás szintje mindenkinél más és más, de a legtöbben kb. az 5. alkalom után éreznek javulást, van aki kicsivel korábban vagy később. Túlnyomórészt az jellemző, hogy az első tréningeket követően nagyon gyors javulás áll be. A következő tréningek folyamatosan felépítik és megerősítik az izomzatot.

Vannak egészségügyi korlátozások? Mikor nem alkalmazható a PelviPower tréning?

A PelviPower tréning nem alkalmazható terhesség epilepszia és súlyos szívritmuszavar esetén, elektronikus vagy fémjellegű implantátum megléte esetén a térd és nyak között. Műtét vagy sugárkezelés után 4 héttel lehet elkezdeni a tréninget. Menstruáció alatt nagyobb érzékenység is előfordulhat. Egyéb esetekben ajánlott az orvosi konzultáció.

Mi történik, ha a javasolt kezelésszám nem elegendő? Mi történik, ha nem következik be a várt siker?

Kevés olyan beteg van, aki nem reagál a PelviPower tréningekre. Kivételesen ritka esetben egy 20 alkalmas tréningsorozat nem remélt eredményhez vezetett. A gyakorlati tapasztalatokból ismert, hogy azoknál a hölgyeknél, akik húgycső- és záróizomemelő műtéten vagy ún Wertheim-műtéten mentek keresztül, jelentősen csökken a siker esélye.
Az érintett izmok idegi sérülése esetén a tréningmódszer sajnos nem célravezető, nem tanácsos, mert csekély sikerrel vagy teljes sikertelenséggel járhat. Minden páciensnél a kezelés során a köztes eredményeket az orvossal együtt értékelik. Ha nem megfelelő a tréning sikeressége, akkor javasolt a beállítások módosítása. Ilyen esetben az orvossal egyeztetve beállítási optimalizálásra és kísérő megfigyelési fázisra kerül sor.

Meddig tart a PelviPower tréning hatása? Vissza kell jönnöm, ha sikeresen befejeztem az edzést?

Ezt a kérdést differenciáltan kell megválaszolni. A PelviPower tréning hatása egyrészt attól függ, milyen "elbocsátási állapotban" van a páciens, másrészt attól, hogy képes-e önálló gátizomtornára, illetve fizikai aktivitásra. Amennyiben erre a páciens képes a tréninget követően, akkor a hatás tartóssága jelentősen megnő. A cél ennek elérése lenne, hiszen akkor a PelviPower tréninget egészen idős korig nem kell újra megismételni. Ha az aktív önálló gátizomtorna és a testmozgás lehetősége nem adott megbízhatóan, a tapasztalatok azt mutatják, hogy a tréninget az elkövetkező 6 – 12 hónapban legalább átmenetileg vagy akár hetente csak egy alkalommal folytatni kell.

Hasznáható a PelviPower tréninget a prostatectomia utáni rehabilitációnál is?

Igen, prostatectomiát követő rehabilitációs program részeként többek között a fellépő poszt-operatív vizeletinkontinencia a PelviPower tréninggel kezelhető. Nagyon fontos az időtényező. A siker esélye jelentősen megnő, ha a beteg a műtét után hamarosan reagál. A megnagyobbodott prosztata kezelése a PelviPower-rel egy fellépő irritációs túlérzékenység miatt nem lehetséges.Van életkori korlátozás? Érdemes idősebb korban a PelviPower tréninget alkalmazni?

Életkori korlátozás nincs. Éppen ellenkezőleg, a kezelési módszert sok idősotthonban használják, mert az akaratlan vizeletvesztés gyakorisága itt rendkívül magas. Nem ritka az akár 85 éves páciens sem, aki sikerrel használja a PelviPower tréninget.

Inkontinencia

Inkontinencia gátolja Önt mindennapi tevékenységeiben?
Akkor PelviPower magnetoterápia kezelés a legmodernebb technológiával. Legyen az vizelettartási probléma, vagy a meggyengült medencefenék izomzat következtében kialakult hátfájás, akkor a Pelvipower magnetoterápia és a biofeedback edzés együttes terápiája segíthet
A vizelettartás problémája kezelhető!
Ne habozzon, kérje próbatréningünket!
Biofeedback és magnetoterápiás bemutató edzés most 8.000 Ft helyett akciósan csak 1.000 Ft

Gátizom Szülés utáni torna Prosztataműtét után Sürgősségi inkontinencia Kezelés, gyógyítás Szülés után Kezelési lehetőségek Prostatectomia, prosztataműtét utáni kezelés vizelettartásra Stresszinkontinencia, túlfolyásos inontinencia Inkontinencia-Biofeedback Inkontinencia-mágnesterápia Inkontinencia kezelés Mágnesszékes kezelés Magnetoterápia Gátizomtorna Prostata betegség Vizelettartás Hólyaggyengeség, gyakori vizelési inger - inkontinencia kezelés Próbatréning PelviPower tréning árak
Egészségpénztári kártyát elfogadunk