minden ami INKONTINENCIA

Információk az inkontinenciáról

Az inkontinencia
Az inkontinencia akaratlan vizeletvesztést jelent. Magyarországon a harmincas nők több, mint harmada, hatvan felett több, mint kéthamada szenved ettől a problémától. A férfiak - bár kissebb arányban, de ők is érintettek, közel 20 százalékuk, a prosztataműtéten átesettek pedig szinte mindannyian megtapasztalják az akaratlan vizeletvesztést. Nagyon sokan erről nem mernek, nem akarnak beszélni, szemérmességből tabutémának tekintik, sőt még orvosuknak sem számolnak be erről. Felmérések szerint az érintetteknek csak kb. harmada konzultál erről orvosával, pedig a probléma az esetek jelentős részében kezelhető. Ha mindennek a gyenge medencefenék izomzat miatti inkontinencia az oka, akkor az orvos első ajánlása valószínűleg medencefenék torna lesz. Ennek elsajátításában, illetve végzésében segít a PelviPower és mindezt műtét nélkül.
Az inkontinencia leggyakoribb fajtái:
Stressz (terheléses) vizeletinkontinencia:
Hasi erőkifejtésnél, köhögéskor, erőlködéskor, tüsszentéskor, sportoláskor, nehéz tárgyak emelésekor, bekövetkező akaratlan vizeletvesztés, az egyik leggyakoribb inkontinencia típus.

Sürgősségi vagy késztetéses (urge) vizeletinkontinencia:
hirtelen, erős vizelési ingert követő akaratlan vizeletvesztés

Kevert inkontinencia:
az előző két inkontinencia típus a stressz és a késztetétes vizeletinkontinencia panaszok együttes megléte.

Székletinkontinencia:
hasmenés, székletfolyadék, vagy székletcsomók formájában jelentkezik, amelyet a beteg nem tud megállítani.
A medencefenék izomzatának erősítése
A medencefenéki izomzat erősítése főként a női stressz inkontinencia kezelésére javasolt, de a sürgősségi és a kevert inkontinencia esetén is eredményes, férfiaknál a prosztata műtét utáni záróizom-gyengeségből adódó inkontinencia esetén is hatékony.
A biofeedback (BFT) segít a helyes technika kialakításában, elsajátításában, a személyre szabott, lehető legintenzívebb gátizomtorna jelentősen javítja a gyógyulás esélyét.
Okok, kezelés
Nőknél gyakran szülés után, vagy változó korban, férfiaknál a prosztata megnagyobbodása, illetve műtéti eltávolítása után meggyengülnek, veszítenek tónusukból a medencefenék izmai, de előfordulhat fertőzés, vagy néhány betegség, mint pl. stroke következtében is.

Kezelési lehetőségek:
Amennyiben a szakorvos nem más betegséget, vagy fertőzést állapít meg, leggyakrabban stresszinkontinencia esetén a medencefenék tréningjével az inkontinencia mértéke csökkenthető, vagy akár meg is szüntethető. Súlyosabb esetekben segíthetnek az invazív beavatkozások, műtétek.
Kérdések és válaszok az inkontinenciáról
Kapható inkontinencia gyógyszer recept nélkül?
Javasoljuk, hogy mindenképp forduljon urológushoz, mert nem mindegy, hogy az inkontinencia melyik típusával állunk szemben, illetve, hogy van-e egyáltalán gyógyszer (akár receptre, akár recept nélkül), amely segít az inkontinencia kezelésében. Amennyiben a gátizom, a medencefenék izomzat erősítése a megoldás, akkor abban a PelviPower komoly segítséget jelent, ráadásul "recept nélkül".

Hogy tudom ellenőrizni, hogy megfelelő intimtorna (Kegel) gyakorlatokat végzek?
Az otthoni ellenőrzés esetleges, nem megbízható, a videókról leírásokból elsajátított intimtorna sok esetben nem igazán sikeres. Vannak intimtorna trénerek akik sajnos maguk sem a megfelelő izmokat feszítik, lazítják (szerencsére ők vannak kevesebben). PelviPower biofeedback tréningünk során azonban "láthatóvá tesszük", begyakoroltatjuk a valóban megfelelő intimtornát, ráadásul úgy, hogy semmit nem kell felhelyezni, bedugni, vagyis nem a hüvely, vagy a végbél záróizom feszességét mérjük.

Segíthet a tőzegáfonya az inkontinencia megszüntetésében?
A tőzegáfonya összetevői erős antibakteriális és fertőzésgátló képességgel rendelkeznek, így a húgyúti fertőzések és a gyakori felfázások megelőzését és megszüntetését támogathatják. Amennyiben tehát az inkontinenciát fertőzés, vagy felfázás okozza, akkor a tőzegáfonya közvetve segíthet az akaratlan vizeletvesztés megszüntetésében. Az izomgyengeségből fakadó inkontinencián azonban leghatékonyabban a helyes gátizomtorna segíthet. Annak elsajátításában javasoljuk a PelviPower biofeedback tréninget!

Mennyire hatékony a PelviPower tréning?
A PelviPower tréning megerősíti a medencefenék izomzatot, ehhez kétség sem fér! Vagyis, ha a kialakult vizeletvesztés oka a gyenge izomzat, akkor a PelviPower biofeedback és magnetoterápiás kezelés hatékony megoldás annak csökkentésében, vagy teljes megszüntetésében, vagyis kevesebb, vagy akár egyáltalán nem szükséges az inkontinencia betét használata.

Melyik a legjobb inkontinencia kezelés?
Erre látatlanban nem lehet válaszolni, hiszen az inkontinencia kezelése többek között az egyéntől, az inkontinencia típusától és annak súlyosságától függ. Lehet, hogy elegendő néhány életmódbeli változtatás, pl. fogyás, vagy akár a helyes gátizomtorna a kontinencia helyreállításához, lehet, hogy az gyógyszeresen elérhető, de lehet, hogy műtéti eljárásra van szükség. Ennek eldöntését mindenképp urológus szakemberre kell bízni!

Elkerülhető az inkontinencia műtét?
Ezt a kérdést kizárólag urológusa tudja megválaszolni! Annyi azonban elmondható, hogy ha a konzervatív kezelések nem vezetnek eredményre, akkor az esetek többségében úgy nőknek, mint férfaiknak van ma már igen korszerű műtéti megoldás a teljes kontinencia visszaállítására, az életminőség javítására. Forduljon urológushoz!
Gátizomtorna nőknél
A medencefenék izmai rendkívül fontosak a hólyag megfelelő működéséhez. Ezek az izmok tartják helyén a hólyagot és támasztják a húgycsövet. Csak így biztosítható az elegendő erő, hogy a hólyag zárva maradjon. A növekvő életkor mellett a medencefenék izmai ellazulnak, és megnyúlnak. Felépítése miatt a női kismedence izmai és szerkezete kevésbé stabil, mint a férfiaknál. Ez az egyik oka annak, hogy a nők nagyobb valószínűséggel szenvednek vizeletinkontinenciában. Szüléskor a szöveteket tovább feszülnek, vagy akár meg is sérülhetnek. Ha nem eddzük ezeket az izmokat, akkor a méh, a húgyhólyag és a hüvely idővel előreesik, ami a stresszinkontinencia egyik fő oka. A folyamatos medencefenék izmok tornája révén az izmok megerõsödnek, és ismét elláthatják feladatukat. A gyakorlatok könnyen megtanulhatók és beépíthetők a napi rutinba is. Ezt megkönnyíti a rendszeres gyakorlás. De nemcsak a medencefenék izmai játszanak szerepet az inkontinencia kialakulásában, hanem maga a medencefenék helyzete, mert asszimmetria esetén a húgyhólyag záróizmainak szalagjai erősen megnyúlhatnak.
Medencefenék tornája férfiaknál
Az érintett férfiaknak gyakran sok problémája van a kezelések elején, mert a népszerű vélemény szerint az inkontinencia inkább "női probléma". Ezért a legtöbb férfinak először meg kell tanulnia, hogyan kell észlelni, érzékelni a medencefenékét. Ez annál nehezebb ebben a helyzetben, mivel egy esetleges műtét megsérthette ezeket az izmokat, vagy idegpályákat, ez jelentősen megnehezíti az érzékelést az érintett területen. Ezért a fizioterapeuta elsősorban a medencefenék izomzatának helyét és működését tanítja meg. Célzott gyakorlatokon keresztül ezek az izmok aktiválódnak és felépülnek. Ezenkívül a húgyhólyag és a végbél területének feszültsége és kellemetlen érzékenysége megoldódik, elősegíti az érintett terület vérkeringését. A terápia fontos másodlagos hatása az is, hogy az érintettek megtanulják kezelni a problémájukat és nem félnek beszélni róla. A PelviPower tréning biofeedback és magnetoterápiás tréningje alkalmas a férfiak medencefenék izomzatának erősítésére.
A megfelelő izmok helyes, begyakorolt edzése, már fiatal korban, akár nőknél, akár férfiaknál kedvező hatású idősebb életkorban is, megelőzheti, csökkentheti az inkontinens állapotot, sőt javíthatja a szexuális élet minőségét is.

A visszacsatolás nélkül, az ellenőrizetlen végzett gátizomtornáról nem tudhatja az intimtréner sem, hogy a páciens valóban a megfelelő izomcsoportot edzi-e, amikor azokat megfeszíti, lazítja. Abban biztosak lehetünk, ha nem a megfelelő izomcsoportot tornáztatja, ha nem helyesen gyakorolja be a gyakorlatokat, akkor a kívánt hatás elérése esélytelen. A visszacsatolás egy formája a Biofeedback tréningünk, ahol a páciens monitoron követheti a torna hatékonyságát.
Vannak olyan -főleg mélyebben fekvő - izomcsoportok, aminek akaratlagos edzése szinte lehetetlen, ezt azonban magnetoterápiával minden további nélkül meg tudjuk oldani.

Inkontinencia

Inkontinencia gátolja Önt mindennapi tevékenységeiben?
Akkor PelviPower magnetoterápia kezelés a legmodernebb technológiával. Legyen az vizelettartási probléma, vagy a meggyengült medencefenék izomzat következtében kialakult hátfájás, akkor a Pelvipower magnetoterápia és a biofeedback edzés együttes terápiája segíthet
A vizelettartás problémája kezelhető!
Ne habozzon, kérje próbatréningünket!
Biofeedback és magnetoterápiás edzés most 8.000 Ft helyett akciósan csak 1.000 Ft

Sürgősségi inkontinencia Vizeletcsepegés Prostatectomia, prosztataműtét utáni kezelés vizelettartásra PelviPower tréning árak Prostata betegség Hólyaggyengeség, gyakori vizelési inger - inkontinencia kezelés Stresszinkontinencia, túlfolyásos inontinencia Próbatréning Inkontinencia kezelés Kezelés, gyógyítás Szülés után Gátizom Kezelési lehetőségek Prosztataműtét után Inkontinencia-mágnesterápia Mágnesszékes kezelés Inkontinencia-Biofeedback Gátizomtorna Szülés utáni torna Magnetoterápia
Egészségpénztári kártyát elfogadunk