GÁTIZOMTORNA

Gátizomtorna

Gátizomtorna
Magnetoterápia Mágnesszék Dr. Arnold Kegel amerikai nőgyógyász volt az első, aki megfogalmazta a medencefenék izomtevékenységének jelentőségét.
A medencefenék izmok a hozzá tartozó kötőszöveti- és szalagrendszerrel együtt látják el feladatukat, részben alátámasztják a kismedencei és hasüregi szerveket, másrészt zárják, nyitják a húgycső, hüvely, végbélnyílás izomzatát. Ha meggyengül a gátizom akkor inkontinencia alakul ki

A gátizomtorna feladata többek között a medencefenék izmainak erősítése, az izmok lazításának megtanulása, ami pl. a szülésnél nagyon hasznos.

A terhesség idején, illetve a szülés során a medencefenék kötőszövetei és izmai jelentősen megnyúlhatnak, meggyengülhetnek. ha ezek az izmok nem tudják a korábbi tartó és támasztó funkciójukat betölteni, akkor nemcsak a szexuális problémák adódhatnak, hanem vizeletcsepegés, azaz inkontinencia, továbbá a méh, illetve a hólyag előreesése is előfordulhat. Ebből adódik, hogy a császármetszéssel szülő hölgyekre ez ugyanúgy érvényes lehet.

A gátizom tornája, tehát sok esetben jelenthet megoldást a meggyengült medencefenék és gátizomzat erősítésére, ezáltal a kellemetlen, életminőséget negatívan befolyásoló tényezők elkerülésére.
Ez a probléma sajnos a nők több, mint kétharmadát előbb-utóbb érinti, érintheti.

A legtöbb férfi sem azt nem tudja, hogy a medencefenékben izmai a potenciára is befolyással vannak, sem arról, hogy ezek edzésehosszabb erekciót, állóképességet és az ejakuláció késleltetését is eredményezheti.

Az idősebb férfiak stressz-inkontinenciát tapasztalhatnak. Ez azt jelenti, hogy a medencefenék és a záróizomzat idővel meggyengül, és például nehezebb tárgyak emelésekor spontán vizelet vagy székletvesztés fordulhat elő.

Férfiaknál inkontinencia főként a radikális prostatectomia műtétek után alakulhat ki, hiszen a hólyagot alátámasztó prosztata eltávolításra került. A medencefenék izmai megfeszítéssel és lazítással erősíthetők, ezt az edzést érdemes már a műtétet megelőzően elkezdeni, a későbbi akaratlan vizeletvesztés elkerülésére.

Annak érdekében, hogy a férfiak is "megtalálják" ezeket az izmokat, gyakran javasolják a vizelet megszakítását, majd újraindítását, ez azonban semmi esetre sem lehet az edzés része, csak arra szolgál, hogy felismerjék ezt az izomcsoportot!
A medencefenék edzéséhez türelemre és kitartásra is szükség van, mivel több hónapig is eltarthat, amíg a tünetek javulnak, vagy a kontinencia helyreáll.

A legalább 20 perces gátizomerősítő gyakorlatokat kezdetben érdemes naponta végezni

medencefenék izomzat A PelviPower terápia egyrészt megtanítja a medencefenék izmainak érzékelését, az összehúzását és lazítását, másrészt a magnetoterápia révén a meggyengült izomzatot is erősíti, vagyis jelentősen gyorsabb kontinencia visszállítást eredményez, mint önmagában a medencefenék izmainak tornája.

A PelviPower kidolgozott tréningprogrammal rendelkezik potenciaproblémák kezelésére is.
PelviPowerrel a betegek többségénél, nőknél és férfiaknál egyaránt több, mint 50%-os a javulás mértéke, az elégedettségi mutatók aránya 70% feletti.

Inkontinencia

Inkontinencia gátolja Önt mindennapi tevékenységeiben?
Akkor PelviPower magnetoterápia kezelés a legmodernebb technológiával. Legyen az vizelettartási probléma, vagy a meggyengült medencefenék izomzat következtében kialakult hátfájás, akkor a Pelvipower magnetoterápia és a biofeedback edzés együttes terápiája segíthet
A vizelettartás problémája kezelhető!
Ne habozzon, kérje próbatréningünket!
Biofeedback és magnetoterápiás bemutató edzés most 8.000 Ft helyett akciósan csak 1.000 Ft

Gátizomtorna PelviPower tréning árak Stresszinkontinencia, túlfolyásos inontinencia Gátizom Hólyaggyengeség, gyakori vizelési inger - inkontinencia kezelés Szülés után Próbatréning Kezelési lehetőségek Inkontinencia-mágnesterápia Kezelés, gyógyítás Prosztataműtét után Vizelettartás Inkontinencia-Biofeedback Vizeletcsepegés Sürgősségi inkontinencia Magnetoterápia Prostata betegség Mágnesszékes kezelés Szülés utáni torna Inkontinencia kezelés
Egészségpénztári kártyát elfogadunk