GranVital Shop

MAGNETOTERÁPIA

Magnetoterápia

Magnetoterápia
Magnetoterápia Mágnesszék A magnetoterápia, vagy másképp a mágnesszékes kezelés egy nem műtéti, nem invazív kezelés, a beteg felöltözve, egy fotelben, annak háttámláját és lábtartóját az igényeknek megfelelő magasságba állítva kényelmesen ül. A kezelés ideje 15-20 perc, ezalatt olvashat, beszélgethet, semmiféle eszközt nem kell nem kell sem végbelébe, sem hüvelyébe helyezni, a kezelést az ülés alatt elhelyezett mágnestekercsek biztosítják. A tekercsekben az egyes programoknak megfelelően változó mágneses mező feszültséget indukál (Faraday indukciós törvénye), ez az idegekben olyan potenciálkülönbséget hoz létre, amelyek az izmok összehúzódásához vezetnek. Ezek az izomösszehúzódások (izomkontrakciók) a medencefenék izmainak erősítéséhez vezetnek, így csökken a betegek inkontinenciájának mértéke.

A PelviPower készülék által kibocsátott mágneses mező erőssége miatt semmiféle káros hatással nem kell számolni

Mitől más a PelviPower, mint a már Magyarországon üzemelő néhány magnetoterápiás készülék?
A sokéves tapasztalat alapján a különböző inkontinencia típusokra többféle programot készítettünk, ahol a kezelések során ez a program alkalmanként kerül végrehajtásra. A magnetoterápiás programok mindegyikében meghatározásra került, hogy egy kezelésen belül hány másodpercig, milyen tekercs-pozicióval, és mekkora frekvenciával történjen a kezelés. A mágneses hatás erősségét, intenzitását, az összehúzások és szünet arányát a beteggel egyeztetve lehet több fokozatban folyamatosan állítani.
Ezek így együttesen biztosítják a kívánt hosszútávú hatást.

Egy ilyen kezelésre láthatunk példát a következő táblázatban:
Sorozat Frekvencia (Hz) Időtartam (sec) Tekercspozició
1 5 30 80%
2 35 240
3 30 240
4 5 30 20%
5 50 30
6 5 60
7 25 180
8 20 30
9 25 60
A magnetoterápia közel 10 éves nemzetközi tapasztalatai alapján néhány dolog egyértelműen kijelenthető:
  • A kezelések során számottevő mellékhatás nem jelentkezett.
  • A betegek többségénél több, mint 50%-os a javulás mértéke, az elégedettségi mutatók aránya 70% feletti.
  • A kezeléseket követően az inkontinecia betétek napi mennyisége csökkent

A magnetoterápia jelentősen gyorsabb kontinencia visszállítást eredményez, mint önmagában a medencefenék izmainak tornája. Tapasztalatunk szerint azonban szükséges a betegeknek a helyes gátizomtornát is megtanítani, ezért igen hasznos a PelviPower biofeedback rendszer, aminek segítségével, a magnetoterápiával párhuzamosan kialakul az medencefenék izmainak érzékelése és megfelelő tornáztatása. Ez egyrészt a terápia alatt ad visszajelzést, másrészt a terápiát követően a betegek önállóan is képesek a megfelelő gátizomtornára, így a már elért eredmények megtartására.

Következtetés:
A magnetoterápia, a mágnesszékes kezelés kiegészítve biofeedback tréninggel tehát jól alkalmazható nőknél szülés utáni, férfiaknál prostatectomia utáni nem súlyos inkontinencia kezeléseként, nem invazív, nincs számottevő mellékhatása és elősegíti a kontinencia visszaállítását.

Inkontinencia

Inkontinencia gátolja Önt mindennapi tevékenységeiben?
Akkor PelviPower magnetoterápia kezelés a legmodernebb technológiával. Legyen az vizelettartási probléma, vagy a meggyengült medencefenék izomzat következtében kialakult hátfájás, akkor a Pelvipower magnetoterápia és a biofeedback edzés együttes terápiája segíthet
A vizelettartás problémája kezelhető!
Ne habozzon, kérje próbatréningünket!
Biofeedback és magnetoterápiás bemutató edzés most 8.000 Ft helyett akciósan csak 1.000 Ft

Magnetoterápia Inkontinencia kezelés Gátizomtorna Hólyaggyengeség, gyakori vizelési inger - inkontinencia kezelés Kezelési lehetőségek Kezelés, gyógyítás Vizeletcsepegés Stresszinkontinencia, túlfolyásos inontinencia PelviPower tréning árak Mágnesszékes kezelés Sürgősségi inkontinencia Szülés utáni torna Inkontinencia-mágnesterápia Inkontinencia-Biofeedback Prostata betegség Prostatectomia, prosztataműtét utáni kezelés vizelettartásra Próbatréning Gátizom Vizelettartás Prosztataműtét után
Egészségpénztári kártyát elfogadunk