MAGNETOTERÁPIA

Magnetoterápia

Magnetoterápia
Magnetoterápia Mágnesszék A magnetoterápia, vagy másképp a mágnesszékes kezelés egy nem műtéti, nem invazív kezelés, a beteg felöltözve, egy fotelben, annak háttámláját és lábtartóját az igényeknek megfelelő magasságba állítva kényelmesen ül. A kezelés ideje 15-20 perc, ezalatt olvashat, beszélgethet, semmiféle eszközt nem kell nem kell sem végbelébe, sem hüvelyébe helyezni, a kezelést az ülés alatt elhelyezett mágnestekercsek biztosítják. A tekercsekben az egyes programoknak megfelelően változó mágneses mező feszültséget indukál (Faraday indukciós törvénye), ez az idegekben olyan potenciálkülönbséget hoz létre, amelyek az izmok összehúzódásához vezetnek. Ezek az izomösszehúzódások (izomkontrakciók) a medencefenék izmainak erősítéséhez vezetnek, így csökken a betegek inkontinenciájának mértéke.

A PelviPower készülék által kibocsátott mágneses mező erőssége miatt semmiféle káros hatással nem kell számolni

Mitől más a PelviPower, mint a már Magyarországon üzemelő néhány magnetoterápiás készülék?
A sokéves tapasztalat alapján a különböző inkontinencia típusokra többféle programot készítettünk, ahol a kezelések során ez a program alkalmanként kerül végrehajtásra. A magnetoterápiás programok mindegyikében meghatározásra került, hogy egy kezelésen belül hány másodpercig, milyen tekercs-pozicióval, és mekkora frekvenciával történjen a kezelés. A mágneses hatás erősségét, intenzitását, az összehúzások és szünet arányát a beteggel egyeztetve lehet több fokozatban folyamatosan állítani.
Ezek így együttesen biztosítják a kívánt hosszútávú hatást.

Egy ilyen kezelésre láthatunk példát a következő táblázatban:
Sorozat Frekvencia (Hz) Időtartam (sec) Tekercspozició
1 5 30 80%
2 35 240
3 30 240
4 5 30 20%
5 50 30
6 5 60
7 25 180
8 20 30
9 25 60
A magnetoterápia közel 10 éves nemzetközi tapasztalatai alapján néhány dolog egyértelműen kijelenthető:
  • A kezelések során számottevő mellékhatás nem jelentkezett.
  • A betegek többségénél több, mint 50%-os a javulás mértéke, az elégedettségi mutatók aránya 70% feletti.
  • A kezeléseket követően az inkontinecia betétek napi mennyisége csökkent

A magnetoterápia jelentősen gyorsabb kontinencia visszállítást eredményez, mint önmagában a medencefenék izmainak tornája. Tapasztalatunk szerint azonban szükséges a betegeknek a helyes gátizomtornát is megtanítani, ezért igen hasznos a PelviPower biofeedback rendszer, aminek segítségével, a magnetoterápiával párhuzamosan kialakul az medencefenék izmainak érzékelése és megfelelő tornáztatása. Ez egyrészt a terápia alatt ad visszajelzést, másrészt a terápiát követően a betegek önállóan is képesek a megfelelő gátizomtornára, így a már elért eredmények megtartására.

Következtetés:
A magnetoterápia, a mágnesszékes kezelés kiegészítve biofeedback tréninggel tehát jól alkalmazható nőknél szülés utáni, férfiaknál prostatectomia utáni nem súlyos inkontinencia kezeléseként, nem invazív, nincs számottevő mellékhatása és elősegíti a kontinencia visszaállítását.

Inkontinencia

Inkontinencia gátolja Önt mindennapi tevékenységeiben?
Akkor PelviPower magnetoterápia kezelés a legmodernebb technológiával. Legyen az vizelettartási probléma, vagy a meggyengült medencefenék izomzat következtében kialakult hátfájás, akkor a Pelvipower magnetoterápia és a biofeedback edzés együttes terápiája segíthet
A vizelettartás problémája kezelhető!
Ne habozzon, kérje próbatréningünket!
Biofeedback és magnetoterápiás bemutató edzés most 8.000 Ft helyett akciósan csak 1.000 Ft

PelviPower tréning árak Szülés utáni torna Stresszinkontinencia, túlfolyásos inontinencia Prosztataműtét után Vizelettartás Mágnesszékes kezelés Prostata betegség Inkontinencia kezelés Próbatréning Szülés után Gátizom Magnetoterápia Kezelés, gyógyítás Prostatectomia, prosztataműtét utáni kezelés vizelettartásra Sürgősségi inkontinencia Hólyaggyengeség, gyakori vizelési inger - inkontinencia kezelés Gátizomtorna Kezelési lehetőségek Inkontinencia-mágnesterápia Vizeletcsepegés
Egészségpénztári kártyát elfogadunk