Prosztataműtét után PelviPower a megoldás

Prosztataműtét után

Prosztataműtét után
Magnetoterápia Mágnesszék Inkontinencia prosztataműtét után
Prosztataműtét után az érintettek 2-10 százalékánál inkontinencia jelentkezik. Mindazonáltal a megfelelő diagnosztika és a szakszerű tanácsadás, valamint kezelés által szinte minden érintettnél jelentős életminőségbeli javulás tapasztalható. Függetlenül attól, hogy már a prosztataműtét utáni szövődmények említésétől is a hideg rázza ki az érintetteket, kijelenthető, hogy az inkontinencia igen jól kezelhető.

Miért jelentkezik műtét után inkontinencia?
A műtét után jelentkező inkontinencia, azaz a stresszinkontinencia kialakulása a prosztata eltávolítását követően egyértelműen magyarázható.
Az idegek és a záróizomzat műtét közbeni sérülése jelentős szerepet játszhatnak, azonban igen gyakran anatómiai okok is vezetnek a vizeletcsepegés kialakulásához. A kialakulás valósznűsége igen sok tényezőtől függ, úgymint pédául a páciens életkorától, az operációs technikától, a daganat nagyságától. A záróizomzat megsértése gyakorlott urológus esetén is sajnos néhány százalékban, de előfordulhat.

Mit lehet tenni ellene?
A műtét utáni kellemetlen szövődmények kezelésére több lehetőség is adódik. Mindenekelőtt a betét viselésére van szükség, már csak higiéniai okok miatt is. Emellett a medencefenék-, gátizomzat tréningje ajánlható, többnyire ez a legmegfelelőbb eszköz a kontinencia helyreállításához.
A legtöbb beteg néhány hét, hónap után ismét kialakul a kontinencia, képes tartani a vizeletet. Ezt a képességet általában három összetevő biztosítja: a belső záróizomzat, a prosztata nyomása és a külső záróizom. A prosztata műtét után mindez a feladat csak a külső záróizmzatra marad, aminek kis időre van szüksége, hogy megszokja és megbízhatóan teljesítse új feladatát.

PelviPower férfiaknak Magnetoterápia Mágnesszék Prosztataműtét után
Az inkontinencia hamarabb megszűnik gátizomtornával
A férfiak a kialakult inkontinencia megszüntetését gátizomtornával gyorsíthatják. A prosztata eltávolítása miatt a húlyag záróizmainak részei is eltávolításra kerülnek, ez tulajdonképpen maga az inkontinencia kialakulásának oka. Idővel és kitartó edzéssel a megmaradó külső záróizomzat átvheti a zárási funkciókat, ezért a gátizomtorna, ezen izmok célzott erősítése a rehabilitációs folyamat igen fontos eleme. A hónapokon, esetleg éveken át fennálló, gátizomtornával nem javuló inkontinencia esetén segíthet végső esetben egy további műtét is.

A hagyományos tréninget remekül kiegészíti a biofeedback, amelynek segítségével a páciens monitoron ellenőrizheti, hogy a helyes izomcsoportot feszíti, vagy lazítja éppen, hogy mennyire sikerült a medencefenék izmait megfeszíteni, tudja-e a feszítését tartani és minden olyan információt, amely a gátizomzat megismerésében, működtetésében segíthet.

A mágnesszékes, magnetoterápiás kezelés - mint mesterséges gátizomtorna - elősegíti, gyorsítja a kontinencia kialakulását. Ez tulajdonképpen egy passzív kezelés, ahol a páciens egy kényelmes fotelben ül, az ülőfelület alatt elhelyezett mágnes biztosítja a megfelelő izmok legoptimálisabb edzését. A tapasztalatok szerint 15-20 kezeléssel - együttesen alkalmazva a biofedback tréninggel - a legtöbb esetben elérhető a kívánt cél.

A PelviPower mágneszékes kezeléssel, a megfelelő program helyes kiválasztásával az operáció további mellékhatásaként kialakuló potenciaproblémák is javulhatnak, megoldódhatnak.

Prosztataműtét előtt

Téves az a sokszor még sokszor orovosok körében is előforduló nézet, hogy az akaratlan vizeletvesztés csak a hölgyeket érinti. Negyven felett a férfiak negyedénél fordul elő ez a kellemetlen helyzet, illetve rövidebb-hosszabb ideig szinte mindenkinél akiknél prosztataműtétre került sor.
Egy pár évvel ezelőtt végzett tanulmány szerint sokkal kisebb arányban alakult ki mellékhatásként inkontinencia azoknál a férfiaknál, akik a beavatkozást megelőzően erősítették gátizomzatukat. Svájci urológus kollégánk évek óta alkalmazza pácienseinél műtét előtt a PelviPower tréninget, ezzel is jelentősen csökkentve a műtét utáni problémákat. Ezt követjük mi is!
Javasoljuk minden ilyen beavatkozást megelőzően speciális, a műtetet megelőző PelviPower tréningünket!
Ne habozzon, várjuk jelentkezését!

Magnetoterápia Mágnesszék Prosztataműtét után

Inkontinencia

Inkontinencia gátolja Önt mindennapi tevékenységeiben?
Akkor PelviPower magnetoterápia kezelés a legmodernebb technológiával. Legyen az vizelettartási probléma, vagy a meggyengült medencefenék izomzat következtében kialakult hátfájás, akkor a Pelvipower magnetoterápia és a biofeedback edzés együttes terápiája segíthet
A vizelettartás problémája kezelhető!
Ne habozzon, kérje próbatréningünket!
Biofeedback és magnetoterápiás bemutató edzés most 8.000 Ft helyett akciósan csak 1.000 Ft

Vizeletcsepegés Stresszinkontinencia, túlfolyásos inontinencia Hólyaggyengeség, gyakori vizelési inger - inkontinencia kezelés Sürgősségi inkontinencia Kezelés, gyógyítás Gátizom Inkontinencia kezelés Prostata betegség Prosztataműtét után Kezelési lehetőségek PelviPower tréning árak Szülés után Prostatectomia, prosztataműtét utáni kezelés vizelettartásra Próbatréning Mágnesszékes kezelés Inkontinencia-mágnesterápia Inkontinencia-Biofeedback Gátizomtorna Magnetoterápia Szülés utáni torna
Egészségpénztári kártyát elfogadunk