GranVital Shop

Prosztataműtét után PelviPower a megoldás

Prosztataműtét után

Prosztataműtét után
Magnetoterápia Mágnesszék Inkontinencia prosztataműtét után
Prosztataműtét után az érintettek 2-10 százalékánál inkontinencia jelentkezik. Mindazonáltal a megfelelő diagnosztika és a szakszerű tanácsadás, valamint kezelés által szinte minden érintettnél jelentős életminőségbeli javulás tapasztalható. Függetlenül attól, hogy már a prosztataműtét utáni szövődmények említésétől is a hideg rázza ki az érintetteket, kijelenthető, hogy az inkontinencia igen jól kezelhető.

Miért jelentkezik műtét után inkontinencia?
A műtét után jelentkező inkontinencia, azaz a stresszinkontinencia kialakulása a prosztata eltávolítását követően egyértelműen magyarázható.
Az idegek és a záróizomzat műtét közbeni sérülése jelentős szerepet játszhatnak, azonban igen gyakran anatómiai okok is vezetnek a vizeletcsepegés kialakulásához. A kialakulás valósznűsége igen sok tényezőtől függ, úgymint pédául a páciens életkorától, az operációs technikától, a daganat nagyságától. A záróizomzat megsértése gyakorlott urológus esetén is sajnos néhány százalékban, de előfordulhat.

Mit lehet tenni ellene?
A műtét utáni kellemetlen szövődmények kezelésére több lehetőség is adódik. Mindenekelőtt a betét viselésére van szükség, már csak higiéniai okok miatt is. Emellett a medencefenék-, gátizomzat tréningje ajánlható, többnyire ez a legmegfelelőbb eszköz a kontinencia helyreállításához.
A legtöbb beteg néhány hét, hónap után ismét kialakul a kontinencia, képes tartani a vizeletet. Ezt a képességet általában három összetevő biztosítja: a belső záróizomzat, a prosztata nyomása és a külső záróizom. A prosztata műtét után mindez a feladat csak a külső záróizmzatra marad, aminek kis időre van szüksége, hogy megszokja és megbízhatóan teljesítse új feladatát.

PelviPower férfiaknak Magnetoterápia Mágnesszék Prosztataműtét után
Az inkontinencia hamarabb megszűnik gátizomtornával
A férfiak a kialakult inkontinencia megszüntetését gátizomtornával gyorsíthatják. A prosztata eltávolítása miatt a húlyag záróizmainak részei is eltávolításra kerülnek, ez tulajdonképpen maga az inkontinencia kialakulásának oka. Idővel és kitartó edzéssel a megmaradó külső záróizomzat átvheti a zárási funkciókat, ezért a gátizomtorna, ezen izmok célzott erősítése a rehabilitációs folyamat igen fontos eleme. A hónapokon, esetleg éveken át fennálló, gátizomtornával nem javuló inkontinencia esetén segíthet végső esetben egy további műtét is.

A hagyományos tréninget remekül kiegészíti a biofeedback, amelynek segítségével a páciens monitoron ellenőrizheti, hogy a helyes izomcsoportot feszíti, vagy lazítja éppen, hogy mennyire sikerült a medencefenék izmait megfeszíteni, tudja-e a feszítését tartani és minden olyan információt, amely a gátizomzat megismerésében, működtetésében segíthet.

A mágnesszékes, magnetoterápiás kezelés - mint mesterséges gátizomtorna - elősegíti, gyorsítja a kontinencia kialakulását. Ez tulajdonképpen egy passzív kezelés, ahol a páciens egy kényelmes fotelben ül, az ülőfelület alatt elhelyezett mágnes biztosítja a megfelelő izmok legoptimálisabb edzését. A tapasztalatok szerint 15-20 kezeléssel - együttesen alkalmazva a biofedback tréninggel - a legtöbb esetben elérhető a kívánt cél.

A PelviPower mágneszékes kezeléssel, a megfelelő program helyes kiválasztásával az operáció további mellékhatásaként kialakuló potenciaproblémák is javulhatnak, megoldódhatnak.

Prosztataműtét előtt

Téves az a sokszor még sokszor orovosok körében is előforduló nézet, hogy az akaratlan vizeletvesztés csak a hölgyeket érinti. Negyven felett a férfiak negyedénél fordul elő ez a kellemetlen helyzet, illetve rövidebb-hosszabb ideig szinte mindenkinél akiknél prosztataműtétre került sor.
Egy pár évvel ezelőtt végzett tanulmány szerint sokkal kisebb arányban alakult ki mellékhatásként inkontinencia azoknál a férfiaknál, akik a beavatkozást megelőzően erősítették gátizomzatukat. Svájci urológus kollégánk évek óta alkalmazza pácienseinél műtét előtt a PelviPower tréninget, ezzel is jelentősen csökkentve a műtét utáni problémákat. Ezt követjük mi is!
Javasoljuk minden ilyen beavatkozást megelőzően speciális, a műtetet megelőző PelviPower tréningünket!
Ne habozzon, várjuk jelentkezését!

Magnetoterápia Mágnesszék Prosztataműtét után

Inkontinencia

Inkontinencia gátolja Önt mindennapi tevékenységeiben?
Akkor PelviPower magnetoterápia kezelés a legmodernebb technológiával. Legyen az vizelettartási probléma, vagy a meggyengült medencefenék izomzat következtében kialakult hátfájás, akkor a Pelvipower magnetoterápia és a biofeedback edzés együttes terápiája segíthet
A vizelettartás problémája kezelhető!
Ne habozzon, kérje próbatréningünket!
Biofeedback és magnetoterápiás bemutató edzés most 8.000 Ft helyett akciósan csak 1.000 Ft

Vizeletcsepegés Sürgősségi inkontinencia Mágnesszékes kezelés Próbatréning Magnetoterápia Gátizomtorna Prostata betegség Vizelettartás Kezelési lehetőségek Prostatectomia, prosztataműtét utáni kezelés vizelettartásra Kezelés, gyógyítás PelviPower tréning árak Inkontinencia kezelés Stresszinkontinencia, túlfolyásos inontinencia Inkontinencia-mágnesterápia Inkontinencia-Biofeedback Prosztataműtét után Gátizom Szülés után Hólyaggyengeség, gyakori vizelési inger - inkontinencia kezelés
Egészségpénztári kártyát elfogadunk