GranVital Shop

INKONTINENCIA esetleírások

Inkontinencia tréning

PelviPower - Ami működik

SZÜLÉS UTÁN

  • 2 hónappal a szülés után
  • gátrepedés II
  • nem sportos
A szülés során bekövetkezett gátrepedés és sérülések következtében inkontinencia panaszok léptek fel. A helyreállítási gimnasztika első tanításánál sikerült megértetni a medencefenék izomzatának működését, de a kivitelezés bizonytalan és rendszertelen volt.
Tovább olvasom
A tréning kezdetekor a páciensnek még voltak enyhe inkontinencia problémái, a gyerek emelésénél és cipelésénél. Az aktív gimnasztikát nem végezte el, mivel az inkontinencia problémái bizonyos mértékig visszatértek, így a gyógyulási folyamat stagnált.
A tekercs helyzetének meghatározása több fájdalmas helyet mutatott a medence- és gátizomzat területén. Itt a tekercset a fájdalom helyéhez került pozicionálásra, a frekvencia növelésére csak fájdalommentes állapotban került sor. A fájdalmat egyszer a szakrális területen jelölték meg, egyszer lényegesen mélyebben a hüvelyben a vaginális területen.
A fájdalompontok lazítása után lehetett a tekercs helyzetét meghatározni és feljegyezni. A további kezelések fájdalommentesek maradtak. A páciens elsajátította a medence- és gátizomzat össze-húzásának lehetőségeit az első 2-3 alkalommal, és sokkal célzottabban tudta kivitelezni a helyreállítási gimnasztika gyakorlatait. Az első tréningsikerek a harmadik kezelés után jelentkeztek, a 8. kezelésnél a beteg szinte tünetmentes volt.

PROSZTATAMŰTÉT UTÁN

Kilenc évvel ezelőtt a prosztata eltávolításra került. A műtét után közvetlenül súlyos inkontinenca alakult ki, napi 4-5 betétre volt szükség. Az akkor újdonságnak számító mágnesszékes kezeléssel (10 alkalom) jelentős javulás volt elérhető, azóta napi 2 betétre volt szükség.

Tovább olvasom

A beteg életminősége jelentősen rosszabb lett, társaságba nem nagyon járt, munkáját nem tudta folytatni, leszázalékolásra került. Magyarországon elsők között vett részt a legújabb PelviPower tréningen, már az első kezelésekkel sikerült a letapadt izmokat fellazítani, a kezdeti 10%-os Biofeedback teljesítménye a harmadik kezelést követően 45-50%-ra növekedett. A fokozatosan növelt intenzitással és speciális frekvenciákkal a nyolcadik alkalmat követően elegendő volt már csak napi egy betét viselése, a kezelést befejezve már csak biztonságból hordja a betétet.

Stresszinkontinencia

A nőgyógyász stresszinkontinencia diagnózissal (stádium 1-2) utalta medence- és gátizomtréningre.
Az anamnézis felvételekor jelezte a beteg, hogy ha emelkedőn, vagy lépcsőn, vagy ha gépkocsiba beszáll, illetve tüsszentésnél újra és újra, egyre erősebb, akaratlan vizeletcsepegés lép fel. Éjszaka gyakran, akár 2-3 alkalommal is ki kell mennie WC-re.

Tovább olvasom
A vizelettartási napló megerősítette a gyanút, hogy egyidejűleg késztetéses inkontinencia is fennáll, 12-14 vizelés naponta, kb. 200 ml mennyiséggel.
Az önálló medence- és gátizomtréning betanítása után, melyet naponta 2-3 alkalommal kell elvégezni a betegnek, elmagyaráztuk a hölgynek azt a stratégiát, amelyek segítenek a húgyhólyag kapacitását újra megnövelni.
A mágnesterápiás tréningnél a kevert inkontinencia programot állítottuk be, hogy mindenek előtt a medence- és gátizomzatot erősítsük és fokozzuk ezen a területen a vérkeringést. Alkalmaztuk a biofeedback tréninget is az izommozgás megjelenítéséhez.
A beteg visszajelzése szerint még izomláza is volt. Mindössze 4 kezelést követően, vagyis már az 5. alkalommal jelezte a beteg, hogy már nem kell éjszaka felkelnie, és az emelkedőn, lépcsőn is, megszűnt a nemkívánatos vizeletcsepegés!

MEREVEDÉSI ZAVAR (2 eset)

Mindkét páciens néhány hete fennálló merevedési zavarról számolt be. Az első esetben nem sikerült erekciót elérni, ami hipertóniás medencefenékre utalt, a második esetben meg nem sikerült megtartani az erekciót, ami a hipotóniás medencefenék reakciója.

Tovább olvasom
A tónusszabályozás és a terület megnövekedett vérkeringésének elérése érdekében mindkét esetben magas frekvencia, fokozatosan intenzitással került alkalmazásra
A frekvenciák terápiás megtervezése az elérendő terápiás célokhoz kapcsolódott. Az első példában a hipertóniás medence-izmokat először alacsonyabb frekvenciatartományban enyhe aktiválással készítettük elő, majd nagy intenzitással detonizáltuk magas frekvenciával.
A második példában a frekvencia-sorrendet megváltoztattuk. Az előkészítő szövet-aktiválás magas frekvenciával feloldja először a fasciális letapadásokat és csak ezt követően alkalmazunk 20 – 25 Hz közötti frekvenciákat célzottan az erős összehúzódásokhoz.
Már a 7. tréninget követően nagyon pozitív visszajelzés volt mindkét esetben a tényleges probléma tekintetében.

PROSTATECTOMIA

Műtét 12 prostatectomia besugárzással
Probléma: éjszakai vizelési kényszer, napközben betét viselése jelentősen lecsökkent libidó
Két évvel a műtéte után jött el a beteg a PelviPower tréningre. A tréning kezdetekor a medencefenéknél csípő érzés jelentkezett a gátizmok felismerésének edzésénél, azonban az első tréningegységnél leírt kezeléssel a hegesedett illetve összetapadt szöveteket sikerült problémamentesen feloldani.

Tovább olvasom
A páciens rendszeresen járt be a rendelőbe, rövid időn belül tapasztalta a libidó növekedését. Az éjszakai felkelések száma a kezdeti 4-5 alkalomról maximum 2-re csökkent. A hosszú és intenzív tréning révén elfogadható állapotot lehetett elérni, így volt a motivációja a betegnek a követő kezelésekre. Az aktuális állapottól függően a tréning elég lehet hetente egyszer is.
A teljes tréning alatt két visszaesés történt: Egyszer a túlzásba vitt túrázásnál, másik alkalommal a kert téliesítése során nagyon alacsony hőmérsékletnél. A túrázás során a fizikai erőfeszítés túllépését 10 napon belül helyre lehetett állítani, azonban a túl hideg környezetben végzett munka hosszabb tünetes időszakot eredményezett.
Ehhez hozzájött még egy hosszabb ideig tartó influenzavírus fertőzés is, ami hátrányosan befolyásolta a tréningeket. Azonban az influenza fertőzésből történő teljes felgyógyulást követően a tréningek folytatásával a korábban már elért állapot helyreállítható volt.

Inkontinencia

Inkontinencia gátolja Önt mindennapi tevékenységeiben?
Akkor PelviPower magnetoterápia kezelés a legmodernebb technológiával. Legyen az vizelettartási probléma, vagy a meggyengült medencefenék izomzat következtében kialakult hátfájás, akkor a Pelvipower magnetoterápia és a biofeedback edzés együttes terápiája segíthet
A vizelettartás problémája kezelhető!
Ne habozzon, kérje próbatréningünket!
Biofeedback és magnetoterápiás bemutató edzés most 8.000 Ft helyett akciósan csak 1.000 Ft

Szülés után Kezelés, gyógyítás Gátizom Inkontinencia kezelés Szülés utáni torna Vizeletcsepegés Kezelési lehetőségek Próbatréning Inkontinencia-mágnesterápia Magnetoterápia Inkontinencia-Biofeedback Vizelettartás Prostatectomia, prosztataműtét utáni kezelés vizelettartásra Mágnesszékes kezelés Prostata betegség PelviPower tréning árak Gátizomtorna Hólyaggyengeség, gyakori vizelési inger - inkontinencia kezelés Prosztataműtét után Sürgősségi inkontinencia
Egészségpénztári kártyát elfogadunk