INKONTINENCIA esetleírások

Inkontinencia tréning

PelviPower - Ami működik

SZÜLÉS UTÁN

  • 2 hónappal a szülés után
  • gátrepedés II
  • nem sportos
A szülés során bekövetkezett gátrepedés és sérülések következtében inkontinencia panaszok léptek fel. A helyreállítási gimnasztika első tanításánál sikerült megértetni a medencefenék izomzatának működését, de a kivitelezés bizonytalan és rendszertelen volt.
Tovább olvasom
A tréning kezdetekor a páciensnek még voltak enyhe inkontinencia problémái, a gyerek emelésénél és cipelésénél. Az aktív gimnasztikát nem végezte el, mivel az inkontinencia problémái bizonyos mértékig visszatértek, így a gyógyulási folyamat stagnált.
A tekercs helyzetének meghatározása több fájdalmas helyet mutatott a medence- és gátizomzat területén. Itt a tekercset a fájdalom helyéhez került pozicionálásra, a frekvencia növelésére csak fájdalommentes állapotban került sor. A fájdalmat egyszer a szakrális területen jelölték meg, egyszer lényegesen mélyebben a hüvelyben a vaginális területen.
A fájdalompontok lazítása után lehetett a tekercs helyzetét meghatározni és feljegyezni. A további kezelések fájdalommentesek maradtak. A páciens elsajátította a medence- és gátizomzat össze-húzásának lehetőségeit az első 2-3 alkalommal, és sokkal célzottabban tudta kivitelezni a helyreállítási gimnasztika gyakorlatait. Az első tréningsikerek a harmadik kezelés után jelentkeztek, a 8. kezelésnél a beteg szinte tünetmentes volt.

PROSZTATAMŰTÉT UTÁN

Kilenc évvel ezelőtt a prosztata eltávolításra került. A műtét után közvetlenül súlyos inkontinenca alakult ki, napi 4-5 betétre volt szükség. Az akkor újdonságnak számító mágnesszékes kezeléssel (10 alkalom) jelentős javulás volt elérhető, azóta napi 2 betétre volt szükség.

Tovább olvasom

A beteg életminősége jelentősen rosszabb lett, társaságba nem nagyon járt, munkáját nem tudta folytatni, leszázalékolásra került. Magyarországon elsők között vett részt a legújabb PelviPower tréningen, már az első kezelésekkel sikerült a letapadt izmokat fellazítani, a kezdeti 10%-os Biofeedback teljesítménye a harmadik kezelést követően 45-50%-ra növekedett. A fokozatosan növelt intenzitással és speciális frekvenciákkal a nyolcadik alkalmat követően elegendő volt már csak napi egy betét viselése, a kezelést befejezve már csak biztonságból hordja a betétet.

Stresszinkontinencia

A nőgyógyász stresszinkontinencia diagnózissal (stádium 1-2) utalta medence- és gátizomtréningre.
Az anamnézis felvételekor jelezte a beteg, hogy ha emelkedőn, vagy lépcsőn, vagy ha gépkocsiba beszáll, illetve tüsszentésnél újra és újra, egyre erősebb, akaratlan vizeletcsepegés lép fel. Éjszaka gyakran, akár 2-3 alkalommal is ki kell mennie WC-re.

Tovább olvasom
A vizelettartási napló megerősítette a gyanút, hogy egyidejűleg késztetéses inkontinencia is fennáll, 12-14 vizelés naponta, kb. 200 ml mennyiséggel.
Az önálló medence- és gátizomtréning betanítása után, melyet naponta 2-3 alkalommal kell elvégezni a betegnek, elmagyaráztuk a hölgynek azt a stratégiát, amelyek segítenek a húgyhólyag kapacitását újra megnövelni.
A mágnesterápiás tréningnél a kevert inkontinencia programot állítottuk be, hogy mindenek előtt a medence- és gátizomzatot erősítsük és fokozzuk ezen a területen a vérkeringést. Alkalmaztuk a biofeedback tréninget is az izommozgás megjelenítéséhez.
A beteg visszajelzése szerint még izomláza is volt. Mindössze 4 kezelést követően, vagyis már az 5. alkalommal jelezte a beteg, hogy már nem kell éjszaka felkelnie, és az emelkedőn, lépcsőn is, megszűnt a nemkívánatos vizeletcsepegés!

MEREVEDÉSI ZAVAR (2 eset)

Mindkét páciens néhány hete fennálló merevedési zavarról számolt be. Az első esetben nem sikerült erekciót elérni, ami hipertóniás medencefenékre utalt, a második esetben meg nem sikerült megtartani az erekciót, ami a hipotóniás medencefenék reakciója.

Tovább olvasom
A tónusszabályozás és a terület megnövekedett vérkeringésének elérése érdekében mindkét esetben magas frekvencia, fokozatosan intenzitással került alkalmazásra
A frekvenciák terápiás megtervezése az elérendő terápiás célokhoz kapcsolódott. Az első példában a hipertóniás medence-izmokat először alacsonyabb frekvenciatartományban enyhe aktiválással készítettük elő, majd nagy intenzitással detonizáltuk magas frekvenciával.
A második példában a frekvencia-sorrendet megváltoztattuk. Az előkészítő szövet-aktiválás magas frekvenciával feloldja először a fasciális letapadásokat és csak ezt követően alkalmazunk 20 – 25 Hz közötti frekvenciákat célzottan az erős összehúzódásokhoz.
Már a 7. tréninget követően nagyon pozitív visszajelzés volt mindkét esetben a tényleges probléma tekintetében.

PROSTATECTOMIA

Műtét 12 prostatectomia besugárzással
Probléma: éjszakai vizelési kényszer, napközben betét viselése jelentősen lecsökkent libidó
Két évvel a műtéte után jött el a beteg a PelviPower tréningre. A tréning kezdetekor a medencefenéknél csípő érzés jelentkezett a gátizmok felismerésének edzésénél, azonban az első tréningegységnél leírt kezeléssel a hegesedett illetve összetapadt szöveteket sikerült problémamentesen feloldani.

Tovább olvasom
A páciens rendszeresen járt be a rendelőbe, rövid időn belül tapasztalta a libidó növekedését. Az éjszakai felkelések száma a kezdeti 4-5 alkalomról maximum 2-re csökkent. A hosszú és intenzív tréning révén elfogadható állapotot lehetett elérni, így volt a motivációja a betegnek a követő kezelésekre. Az aktuális állapottól függően a tréning elég lehet hetente egyszer is.
A teljes tréning alatt két visszaesés történt: Egyszer a túlzásba vitt túrázásnál, másik alkalommal a kert téliesítése során nagyon alacsony hőmérsékletnél. A túrázás során a fizikai erőfeszítés túllépését 10 napon belül helyre lehetett állítani, azonban a túl hideg környezetben végzett munka hosszabb tünetes időszakot eredményezett.
Ehhez hozzájött még egy hosszabb ideig tartó influenzavírus fertőzés is, ami hátrányosan befolyásolta a tréningeket. Azonban az influenza fertőzésből történő teljes felgyógyulást követően a tréningek folytatásával a korábban már elért állapot helyreállítható volt.

Inkontinencia

Inkontinencia gátolja Önt mindennapi tevékenységeiben?
Akkor PelviPower magnetoterápia kezelés a legmodernebb technológiával. Legyen az vizelettartási probléma, vagy a meggyengült medencefenék izomzat következtében kialakult hátfájás, akkor a Pelvipower magnetoterápia és a biofeedback edzés együttes terápiája segíthet
A vizelettartás problémája kezelhető!
Ne habozzon, kérje próbatréningünket!
Biofeedback és magnetoterápiás edzés most 8.000 Ft helyett akciósan csak 1.000 Ft

Prosztataműtét után Prostatectomia, prosztataműtét utáni kezelés vizelettartásra Hólyaggyengeség, gyakori vizelési inger - inkontinencia kezelés PelviPower tréning árak Mágnesszékes kezelés Kezelési lehetőségek Gátizom Prostata betegség Vizelettartás Vizeletcsepegés Szülés után Inkontinencia-mágnesterápia Sürgősségi inkontinencia Magnetoterápia Inkontinencia kezelés Kezelés, gyógyítás Gátizomtorna Stresszinkontinencia, túlfolyásos inontinencia Inkontinencia-Biofeedback Próbatréning
Egészségpénztári kártyát elfogadunk