Kezelési lehetőségek

Az inkontinencia kezelésének formái

Az inkontinencia kezelésének formái

A középpont ereje
Az inkontinencia a megfelelő terápiával legtöbbször jól, eredményesen kezelhető.

Mi segíthet a vizelet inkontinencia ellen?
Függetlenül attól, hogy melyik kezelést választják, mindig fontos, hogy a beteget figyelmesen tájékoztassák a terápia előnyeiről és természetesen annak hátrányairól is.

Az inkontinencia kezelésének formái:
Gátizomtorna
Elsődleges terápiaként a medencefenék edzése, erősítése kerülhet alkalmazásra, ami úgy stressz-, mint a sürgősségi inkontinencia kezelésének nagyon hatékony formája. Nagyon fontos a medencefenék izomzat pontos önérzékelése és a gyakorlatok megfelelő végrehajtása, ezeket ajánlatos erre specializálódott szakemberek segítségével elsajátítani. Ennek a nem könnyű tréningnek megtanulásához a biofeedback kifejezetten hasznos segítség. A megfelelő hatékonyság érdekében érdemes az edzést aránylag hosszabb ideig, nap mint nap, naponta akár többször is végezni. A férfiak pédául prosztataoperációt követően szembesülhetnek igen gyakran az inkontinencia tüneteivel, amely ugyan nem szükségszerű, nagymértékben függ az operáló orvos tapasztalatától is, de ha bekövetkezik, akkor sokszor a megfelelő gátizomtornával jelentős javulás, sőt teljes gyógyulás is elérhető. Hölgyeknek a nőgyógyászukkal való konzultációt követően már terhesség előtt, alatta, illetve utána is ajánlatos gátizmukat erősíteni. Különösen fontos lehet olyan sportolóknál, akiknek a medencefenék izomzatára sportáguk is előnytelenül hat, ezek többek között a tenisz, squash, a futás, illetve jogging, a labdasportok közül különösen a kézilabda, röplabda, kosárlabda, de ide sorolható az atlétika és a torna is.
A megfelelő gátizomtorna elsajátításához nagy segítség a PelviPower tréning, a biofeedback tréninggel megismerhetők a megfelelő izmok, könnyen megtanulhatók azoknak megfelelő összehúzása, lazítása, míg a magnetoterápiás tréninggel az akaratlagosan nehezebben működtethető izmok alapos edzése is megtörténik.

Saját "kezelések"
Fogyás Az elhízás negatív hatással lehet a vizelet inkontinenciára és növelheti annak kockázatát. Ezért egy megfelelő fogyókúra a vizelet inkontinenciának kezelési lehetősége, amit kiegyensúlyozott étrend és a testmozgás együttes alkalmazásával, mindenképpen fokozatosan kell elérni.
Hólyag edzése
Megfelelő hólyagtréninggel (rövid idővel késleltetett vizeléssel) lehet a hólyagot edzeni, a vizeletürítés késztetési idejét megnövelni. ehhez segítséget nyújt a vizeletnapló pontos vezetése. Ennek a terápiának alkalmazását azonban először a kezelőorvossal kell egyeztetni, és semmilyen körülmények között nem szabad önállóan végrehajtani. Szigorúan tilos az italfogyasztás mennyiségét nagymértékben korlátozni, mert a túl kevés ivás további egészségügyi problémákat okozhat.
Étrend, életmód
Érdemes kerülni a hólyagot irritáló kávé, vagy fűszeres ételek fogyasztását. Ugyancsak tartózkodni kell a dohányzástól. Ha az inkontinenciát kiváltó okok között főként lelki tényezők szerepelnek, akkor az autogén tréning és egyéb relaxációs technikák is segíthetnek.

Gyógyszeres kezelés
Az inkontinencia bizonyos formái kezelhetők gyógyszeresen, azonban nem elhanyagolható szempont, hogy ezeknek a gyógyszereknek lehetnek mellékhatásai. Annak eldöntése, hogy melyik inkontinencia milyen gyógyszerrel kezelhető, azt meddig és milyen mennyiségben kell szedni, az kizárólag a szakorvos feladata, döntési hatásköre, az egyénileg szedett különböző gyógyszerek akár nem várt negatív hatással is járhatnak.

HIFU kezelés
Mostanában újként reklámozott kezelés, amely a hüvely bejárati része és a kezelt területek mélyebb rétegeibe hatolva felmelegíti a szövet kollagént tartalmazó sejtjeit, ami azonnal elkezd termelődni, beindítva ezzel a szövetek természetes regenerációját, ezért ez hatásos lehet az inkontinencia kezelésében. A regeneráló hatás akár 1-2 évig is kitart, ára jelenleg nagyságrendileg félmillió forint. Csak nőknél alkalmazható.

Lézeres kezelés
A lézeres kezelés a ránctalanításhoz hasonló, úgynevezett kötöszövet fiatalító kezelés. Néhány perces beavatkozás, nem jár fájdalommal, hölgyeknél életkortól és egészségi állapottól függetlenül bárkinél elvégezhető. Legalább kettő, de egyéntől függően inkább 4-5 kezelésre van szükség, ezáltal jelenleg igen borsos az ára. Ha a lézeres kezelés nem járna sikerrel, akkor még fennáll a műtét lehetősége. Csak nőknél alkalmazható.

Műtét
A műtét minden esetben az utolsó opció, ha minden más kezelés nem volt alkalmazható, vagy nem járt eredménnyel. Az egyik műtéti forma a szalagplasztika, melynek során egy speciális anyagot ültetnek be, ami ellenáll a hasűri nyomásnak. Beültethetnek hálót is, ami megakadályozza az akaratlan vizeletvesztést. A szalagműtét aránylag rövid beavatkozás, nem jár nagyobb megterheléssel, ráadásul jelentős javulást eredményez. Súlyosabb inkontinencia esetén ez a kezelési mód javasolható. Szalag beültetése manapság nemcsak nőknek, hanem férfiaknak is lehetséges, sőt léteznek olyan szalagműtétek, amelyeknél a szalag feszessége a későbbiekben (szintén kisebb műtéti beavatkozással) utánállítható.
Mint minden műtétnek, ennek is van műtéti kockázata, de ezeket a kockázatokat minimális szinten lehet tartani, illetve azok utólag többnyire jól kezelhetők.

Sport, Izom, Mobilitás


Az izmok karbantartásához, regenerálásához ajánljuk:
NAVELO Mobility Roll-on

NAVELO Mobility Roll-on

9,90 EUR

Navelo Roll On hőhatással (50 ml) -
A termék közvetlenül a kívánt helyen alkalmazható. Különösen hatásos az ízületekre, valamint hát- és vállfájdalmak esetén. Roll-On intenzív felmelegedő tulajdonsággal. Már kis mennyiség is elegendő belőle - a forróvizes palack már a múlté! Kapszaicinmentes!

Súlyosabb esetekre
NAVELO Mobility Spray

NAVELO Mobility Spray

19,90 EUR

Navelo izomspray (150 ml) -
Ezt a terméket közvetlenül a kívánt helyre fújjuk. Az izomspray egy innovatív termék élénkítő, pattogó - először hideg, majd meleg hatással. Ideális a masszázsok hatásainak támogatására.

Akut esetekre
NAVELO Mobility Cream

NAVELO Mobility Cream

22,90 EUR

Navelo mentolos izomkrém (150 ml) -
A termék az egész testre alkalmazható és igény szerint kell használni. Nagyobb felületek kezelhetők vele. A krémet forrásvízzel fejlesztették, hozzájárul az életminőség és a jó közérzet növeléséhez. Fizikoterapeuták tesztelték a gyakorlatban, ideális a masszázsok hatásainak támogatására is.
12 órás hatás
Blokádok, feszültségek, sportsérülések

Inkontinencia

Inkontinencia gátolja Önt mindennapi tevékenységeiben?
Akkor PelviPower magnetoterápia kezelés a legmodernebb technológiával. Legyen az vizelettartási probléma, vagy a meggyengült medencefenék izomzat következtében kialakult hátfájás, akkor a Pelvipower magnetoterápia és a biofeedback edzés együttes terápiája segíthet
A vizelettartás problémája kezelhető!
Ne habozzon, kérje próbatréningünket!
Biofeedback és magnetoterápiás edzés most 8.000 Ft helyett akciósan csak 1.000 Ft

Inkontinencia-Biofeedback Sürgősségi inkontinencia Kezelési lehetőségek Prosztataműtét után Magnetoterápia PelviPower tréning árak Stresszinkontinencia, túlfolyásos inontinencia Prostatectomia, prosztataműtét utáni kezelés vizelettartásra Gátizomtorna Gátizom Inkontinencia kezelés Próbatréning Vizelettartás Vizeletcsepegés Szülés utáni torna Mágnesszékes kezelés Kezelés, gyógyítás Prostata betegség Inkontinencia-mágnesterápia Hólyaggyengeség, gyakori vizelési inger - inkontinencia kezelés
Egészségpénztári kártyát elfogadunk