Sikeres volt a kezelés

Magyarországon is jelentős számban élnek inkontinens betegek, ezért nagyon fontos információ számukra, hogy 2018 novembere óta már itthon is elérhető a PelviPower tréning, amellyel a probléma kezelhető, csökkenthető, sőt az esetek túlnyomó többségében teljesen meg is szüntethető, ezáltal az életminőség nagymértékben javítható. A kezelések első magyarországi tapasztalatairól kérdeztünk két érintettet, T.Andreát (32) és K.Zoltánt (58).

MiaVia Wien Honnan értesültek a PelviPower tréningről?
T.A.: Tavaly nyáron aa munkám révén Bécsben voltam két hétig, a szállodától nem messze volt egy bio-étterem a MiaVia, ami, mint számomra később kiderült nemcsak étterem, hanem egyben natúrkozmetikai és fizioterápiai centrum is. Itt láttam meg és próbáltam ki a PelviPower tréninget, amely már a próbatréning után egyértelművé tette számomra, hogy ezzel megszabadulhatok a sajnos hosszabb ideje fennálló akaratlan vizeletvesztésemtől.

K.Z.: Egy Facebook hirdetésben figyeltem fel a lehetőségre, egy évvel ezelőtt urológiai beavatkozást követően alakult ki nálam inkontinencia, ahogy azt az urológiai szakrendelésen megállapították "középsúlyos terheléses inkontinencia". Már a gondolata is elborzasztó, hogy ezzel együtt kell élni, ezért folyamatosan kerestem, keresem a lehetőségeket, hogyan tudom a problémát megoldani.

Milyen gyógymódokat, kezeléseket próbáltak eddig alkalmazni?
T.A.: Gondolom mindenki így kezdi, a szülés után, amikor a probléma jelentkezett, akkor kaptam tanácsként, hogy a gátizomtorna sokat segíthet. Őszintén szóéva, bár próbáltam, de egyrészt semmi segítségem nem volt benne, csak videókról és internetről szerzett információk alapján, ma már tudva, hogy nem is igazán jól csináltam, másrészt kitartásom sem volt megfelelő, a kezdeti sikertelenséget tapasztalva hamar fel is adtam.

K.Z.: Csak megerősíteni tudom Andrea szavait, ugyanígy magam próbáltam, azokat az izmokat tréningezni, amelyekről korábban fogalmam sem volt, hogy egyáltalán léteznek, már én is tudom, hogy mindenképp szakember segítségére lett volna szükség, na meg persze több elszántságra és edzésre. A kezdeti felbuzdulás hamar alábbhagyott és ez látszott is az eredményén.

Voltak orvosnál, hogy megszűnjön az inkontinencia?
T.A.: Igen, minden alkalommal említettem nőgyógyászomnak, aki folyamatosan az edzést emlegette, vagy a műtétet, amire viszont mondjuk úgy nem vitt rá a lélek, másképp és őszintén fogalmazva félek tőle, pláne a lehetséges mellékhatásoktól. Igaz, hogy a doktor úr többször is említette, hogy ezekkel a mellékhatásokkal csak csekély mértékben kell számolni, de mindig hozzátette, hogy persze minden műtétnek vannak kockézatai. Az utóbbi időben igen sokszor találkoztam inkontinencia megoldása hirdetésekkel, de azok egyrészt mind valamilyen beavatkozást jelentettek (ma más tudom a szakkifejezést is, hogy invazív), másrészt sajnos számomra megfizethetetlenek voltak.

K.Z.: Persze, hiszen rendszeres kontrollra járok, de azt hiszem a doktor úr nem ennek a területnek specialistája, többször ajánlott különböző kezeléseket, majd ajánlotta az inkontinencia gyógyítására szakosodott kollégáját is. Tőle hallottam a mágnesszékes kezelésről, igaz nem a PelviPowerről, de arról, hogy a magnetoterápiás kezelés a betegek jelentős részénél komoly javulást eredményezett. Pont ebben az időben találkoztam a PelviPower hirdetésével.

Mik voltak az első benyomásai a PelviPowerről?
T.A.: Mivel már Bécsben kipróbáltam, így volt sejtésem arról, hogy mire számíthatok. Amikor Pesten először mentem a tréningre, akkor a kezelés előtt Zombory doktornő nagyon alaposan megvizsgált, majd személyre szabottan egy 12-14 alklamas kezelési tervet ajánlott, amit elkezdtünk megvalósítani.
Ami igazán megfogott, az a barátságos légkör, az odafigyelés, a kezelések során a lehetőség az egyéni igényekre, szóval csak a legjobbakat tudom mondani. Na de ami a legfontosabb és az előzők semmit nem érnének, most tartok a 9. kezelésnél, a probléma folyamatosan csökkent és a 7. kezelés óta megszűnt az inkontinencia. Csak maradjon is így!

K.Z.: Az első ami megfogott, hogy egy bemutató tréning során kipróbálhatom mire is számíthatok, tehát az egész nem zsákbamacska. Már telefonon is, de aztán személyesen is igen részletes felvilágosítást kaptam, ahogy ígérték nagyon kellemes környezet fogadott és úgy a doktornőtől, mint a gyógytornásztól sokkal több információt kaptam, mint a korábban felkeresett szakemberektől. Az első biofeedback tréning alkalmával világossá vált, hogy mindaz, amit korábban gátizomtornának gondoltam, az köszönőviszonyban sincs a valósággal. Első alkalommal kb. 15-20%-os eredményeket értem el, ma 70% körül "teljesítek". Ami meg a mágnesszéket illeti? Komoly felismerés volt, hogy nekem ott is vannak izmaim. Amikor meg kicsit erősebbre állították a tréning intenzitását, az aztán komoly "élmény" volt. De van hatása! Eddig napi 2-3 betétre volt szükség, most egy is bőven elég, nagyon remélem, hogy hamarosan ettől is megszabadulok! Az ajánlott 20 kezeléből 14-nél tartok, inkontinenciám jelentősen csökkent. Erre szokták mondani, ha a különbséget zongorázni tudnám... Van még egy komoly változás, de ezt csak félve merem mondani. Ugyan olvastam róla, hogy a potenciának is jót tesz, de ezzel nem is mertem számolni. Pedig...
Én is csak azt tudom mondani, amit Andrea, csak maradjon is így!