Medencefenék izomzat & Sportágak

Medencefenék izomzat & Sportágak

Medencefenék izomzat & Sportágak

Medencefenék izomzat & Sportágak
Az elején mindjárt szögezzük le: a sport, a mozgás nagyon fontos, elengedhetetlen része az egészségnek.
Az egyes sportágak azonban nem egyformán hatnak a különböző izmokra, egyeseket erősítik, más izmokat akár túl is terhelhetnek, ezáltal, ha nem figyelünk oda kellemetlenséggel járhatnak. Fokozatos terheléssel, célzott kiegészítő gyakorlatokkal a medencefenék izomzata jól karbantartható. Mindazoknak praktikus az egyes sportágak hatásairól tájékozódni, akik már valamilyen medencefenék-, gátizomzat problémával küzdenek, tudniuk kell, hogyan hat választott sportáguk a "test közepére", hogyan tudják az esetleges problémákat kezelni. Nem a sport, a mozgás abbahagyása a megoldás, az csak súlyosbít a helyzeten, az izmok eltunyulnak, elgyengülnek, így emiatt csak további romlás várható.

A medencefenék izmaira néhány sportág kifejezetten előnyösen hat, ilyenek - a teljesség igénye nélkül - az úszás, a sielés, a korcsolyázás, a vívás, a lovaglás és kerékpározás, de ide tartozik pl. a jóga és a pilates is.

Vannak azonban sportágak, ahol az igénybevétel típusa miatt nagyon oda kell figyelni, ezek pl. a tenisz, squash, a futás, illetve jogging, a labdasportok közül különösen a kézilabda, röplabda, kosárlabda, de ide sorolható az atlétika és a torna is

A villámgyors irányváltások (pl. tenisz, kézilabda) a medencefenék izmainak komoly megterhelését okozzák, futásnál, kocogásnál különösen ha betonon, aszfalton történik minden egyes lépés megterhelő lehet az izomzatnak. Az erősen meglőtt labda elkapása, az ütközések (kézilabda, kosárlabda), felugrások, sáncolások (röplabda), talajra érkezések (torna, atlétika) mind jelentősen igénybe veszik a medencefenék izomzatát.

Riasztó adat:
Egy tanulmány szerint a fiatal női sportolók fele inkontinens

A PelviPower tréning ismétlődő impulzusokkal stimulálja és erősíti a medencefeneket és az azt körülvevő izomzatot, mindenkinek alkalmas, aki egyszerű, de igen hatékony edzésre vágyik.

Sport, Izom, Mobilitás


Az izmok karbantartásához, regenerálásához ajánljuk:
NAVELO Mobility Roll-on

NAVELO Mobility Roll-on

9,90 EUR

Navelo Roll On hőhatással (50 ml) -
A termék közvetlenül a kívánt helyen alkalmazható. Különösen hatásos az ízületekre, valamint hát- és vállfájdalmak esetén. Roll-On intenzív felmelegedő tulajdonsággal. Már kis mennyiség is elegendő belőle - a forróvizes palack már a múlté! Kapszaicinmentes!

Súlyosabb esetekre
NAVELO Mobility Spray

NAVELO Mobility Spray

19,90 EUR

Navelo izomspray (150 ml) -
Ezt a terméket közvetlenül a kívánt helyre fújjuk. Az izomspray egy innovatív termék élénkítő, pattogó - először hideg, majd meleg hatással. Ideális a masszázsok hatásainak támogatására.

Akut esetekre
NAVELO Mobility Cream

NAVELO Mobility Cream

22,90 EUR

Navelo mentolos izomkrém (150 ml) -
A termék az egész testre alkalmazható és igény szerint kell használni. Nagyobb felületek kezelhetők vele. A krémet forrásvízzel fejlesztették, hozzájárul az életminőség és a jó közérzet növeléséhez. Fizikoterapeuták tesztelték a gyakorlatban, ideális a masszázsok hatásainak támogatására is.
12 órás hatás
Blokádok, feszültségek, sportsérülések

Inkontinencia

Inkontinencia gátolja Önt mindennapi tevékenységeiben?
Akkor PelviPower magnetoterápia kezelés a legmodernebb technológiával. Legyen az vizelettartási probléma, vagy a meggyengült medencefenék izomzat következtében kialakult hátfájás, akkor a Pelvipower magnetoterápia és a biofeedback edzés együttes terápiája segíthet
A vizelettartás problémája kezelhető!
Ne habozzon, kérje próbatréningünket!
Biofeedback és magnetoterápiás edzés most 8.000 Ft helyett akciósan csak 1.000 Ft

Sürgősségi inkontinencia Prostata betegség Vizeletcsepegés Magnetoterápia Prosztataműtét után Hólyaggyengeség, gyakori vizelési inger - inkontinencia kezelés Inkontinencia-Biofeedback Gátizom PelviPower tréning árak Kezelés, gyógyítás Inkontinencia kezelés Inkontinencia-mágnesterápia Szülés utáni torna Mágnesszékes kezelés Kezelési lehetőségek Próbatréning Gátizomtorna Szülés után Prostatectomia, prosztataműtét utáni kezelés vizelettartásra Vizelettartás
Egészségpénztári kártyát elfogadunk